Kerst en Oud & Nieuw Feestelijk doe-het-zelf menu
Gedurende de laatste 2 weken van december, rond kerst en O&N, bieden wij een extra feestelijk, 4 gangen-doe-het-zelf take away menu. Het menu is uit te breiden met een extra gang en kaas.
De gerechten zijn eenvoudig thuis af te maken, met duidelijke instructie.
Van 22-12-2021 t/m 02-01-2022. Bij iedere gang kunt u kiezen tussen een vis- of vega(n) versie.
Uiteraard kunt u ook rekenen op onze fruits de mers die dagen.
Sinte Jacobsschelp met oost-indische kers-olie, pompoenpuree met tongaboon, tobiko& haringei
of
Schorseneer-wilde venkel
“Poor man’s asparagus”: schorseneren, bearnaise met wilde venkel en berenklauwzaad
—
kreeftensoep
Kreeftensoep met kokos en citroengras, ravioli met kreeft, gremolata met limoen
of
Vichoisy
Vichoisy van prei, wakame en codium, cannelloni van prei met labneh (vegan op verzoek)
—
Paddenstoelen-selderij
Wilde paddenstoelen, selderijpuree, zwarte knoflook, mint
—
Choucroute de la mer
Choucroute de la mer: eigen gemaakte zuurkool met raapjes, zeeduivel, saucisson de saumon sauvage fumé , schelpjes, inktvis.
of
Pierogi
Pierogi: Poolse “dumpling” gevuld met zelf gemaakte zuurkool met raapjes, gerookte aubergine, pittige sjalottensaus
—
Kaas
Camembert-de Normandie op notenbrood, chutney van ciderappels en perzik uit eigen tuin, glaasje pommeau. Heel fijn om warm te serveren
—
Dessert
Taartje met kweepeer, kastanje-witte chocolade crème, cranberrygelei
Fruits de mer Kerst
Oesters | Wilde garnalen | Krabscharen | Kokkels of vongole -afhankelijk van aanbod | Alikruiken | Scheermessen.
Met home made citroenmayonaise, cocktailsaus, en sjalotazijn
1 pers: 28,00 2 pers: 54,00
Fruits de mer XXtra-deluxe Kerst
Oesters | Wilde garnalen | Krabscharen | Kokkels of vongole -afhankelijk van aanbod | Alikruiken | Scheermessen.
en een halve kreeft
Met home made citroenmayonaise, cocktailsaus, en sjalotazijn
1 pers: 44,00 2 pers: 85,00
Indien een ingrediënt niet verkrijgbaar is, zorgen wij voor een passend alternatief.
Wijnlijst & Drankarrangement
Wijnarrangement 4 gangen, bij iedere gang 1 glas, waaronder Chablis bij het hoofdgerecht: 14,00 pp.
Aperitief:
Tangy-calvados-cider cocktail. Calvados en cider van onze buurman Maxime in Normandië.
In de calvados hebben wij dennennaalden en specerijen laten trekken.
Per cocktail 6,50. Alcoholvrij 5,50.
Wijnen bij het kerstmenu, een groot aantal is ook per glas te bestellen.
Wijn geschikt bij voorgerechten en kreeftensoep
Château de l’Aulnaye / Confluent / Muscadet bio 12,00/3,00
Oude wijnstokken op granieten bodem. Geuren van citrus, druiven van dicht bij de zee.
Château Regimont Clomanet/bio chardonnay-viognier 2017 13,00/3,00
Typische Noord Rhone smaak, rijk met geel fruit, hint laurier en drop,
Sancerre / Dom Fouassier/ bio sauvignon 2018 16,50
Heerlijke Sancerre met alle moois van de sauvignon : grassig, knisperend fris als groene appel
Bourgogne / Chablis / La Jouchère /chardonnay 2017 26,50/6,00
Chablis die fris is, maar ook tikje vettig, citroenig en tikje ananas, licht hout.
Dalsheimm Riesling vin nature 2018 17,00/3,50
Lekker geconcentreerd, verrassend lekker bij schelpen, maar ook bij de fazant
Wijn geschikt bij het Vis hoofdgerecht:
Romagna / Tre Monti Vigna Rocca/ Albana/bio 2019 orange wine 14,00/3,00
Briljant volle kleur. Tonen van rijpe abrikozen, sinaasappelzest, honing en bloemen.
Wat bitters, rijp fruit, uitgesproken smaak kan veel rijke gerechten aan!
Bourgogne / Chablis / La Jouchère /chardonnay 2017 26,50/6,00
Chablis die fris is, maar ook tikje vettig, citroenig en tikje ananas,
licht hout. Kan bv goed bij de wat vettere Zeeuwse oesters, of bij kreeft
Wijn geschikt bij Vleeshoofdgerecht
Beaujolais / Boutinot / gamay uva non grata / vin nature 2018 14,00/3,00
Frisse rode vin nature, licht gekoeld aan te bevelen…
Bordeaux / Ch Lisennes / cabernet franc / merlot / 2010 17,00
Klassieke rijpe Bordeaux
Wijn geschikt kaas:
Pedro Ximenez per glas 4,00
Wijn geschikt bij dessert
Monbazillac per glas 3,00
Muscat Beaumes de Venise per glas 3,00
Gewürztraminer “late harvest” per glas 4,00